Potrebujemo:
4 rumenjake
žlica mleka
80 g sladkorja
aroma vanilije
500g mascarpone
ščep soli
skodelica močne kave
po okusu rum ali konjak
bebe ali albert keksi
kakav v prahu

Postopek:
1. Na vodni kopeli na nizkem ognju segrejemo skledo, v kateri z metlico mešamo žlico mleka, rumenjake, sladkor, ščep soli in aromo vanilije ali vanili sladkor. Kuhamo cca 10 min in med nenehnim mešanjem skrbno pazimo, da rumenjaki ne zakrknejo. Zmes mora postati enakomerna in gosta, sladkor se mora raztopiti in vmešati. Gosto maso v skledi popolnoma ohladimo, lahko v ledeni kopeli v umivalniku.

2. Mascarpone in ohlajeno maso temeljito zmešamo v enakomerno gladko kremo.

3. Skuhamo močno skodelico kave. Bebe ali albert kekse enega za drugim potopimo v kavo in položimo na dno steklenega pekača. Keksi naj bodo sočni in napojeni, a ne toliko, da razpadajo.

4. Na prvi sloj namažemo polovico kreme, jo čimbolj poravnamo in namočimo in zložimo drugi sloj piškotov. Namažemo s preostankom kreme in poravnamo ter debelo posujemo s kakavom v prahu.

5. Pokrijemo s folijo ali pokrovko in temeljito ohladimo v hladilniku, najbolje vsaj za 6 ur. Narežemo na zmerne kose in še ohlajeno postrežemo.