Stročji fižol s špageti je lahka poletna izbira za aktivnejše, saj špageti dajejo energijo. Recept je tako preprost, da ne predstavlja nikakršne težave tudi za manj vešče v kuhinji.

 

Sestavine za 1 obrok (količine so sicer odvisne od tvojih prehranskih ciljev, telesne dejavnosti in preostalih obrokov):

120 g stročjega fižola
pol čebule
1 strok česna
100 g špagetov (polnozrnatih, pirinih, ..., daj si duška pri izbiri)
parmezan
olivno olje, sol, poper, šetraj

 

1. Stročji fižol dobro operemo, odrežemo konce in po želji narežemo na manjše kose. Kuhan bo malenkost razpadal, zato naj kosi ne bodo premajhni. Z vejico šetraja ga v slanem kropu kuhamo 20 minut, nato ga dobro odcedimo.

2. V slanem kropu skuhamo špagete, ki jih tudi odcedimo.

3. Očistimo čebulo in česen in drobno sesekljamo. V ponvi z olivnim oljem na srednjem ognju pražimo čebulo vsaj 5 minut. Ko se rahlo obarva, ji dodamo še malo šetraja in česen, pražimo še kakšno minuto, da česen zadiši. Dodamo fižol in špagete, premešamo in popramo po okusu.

4. Postrežemo s parmezanom.

 

Pa dober tek!
Vasko