Prvi rojstni dan Dietetik priporoča seveda ni minil brez odlične torte.

 

Za recept in pripravo je poskrbela Vanessa.

 

 

 

 

Priporoča takole:

PODLAGA

Potrebujemo: 200 g pirinih kosmičev, 150 g pirinih polnozrnatih piškotov in 80 g jogurtovega masla.

Obod pekača obložimo z acetatno folijo. V mešalniku zmešamo kosmiče in piškote ter dodamo stopljeno jogurtovo maslo. Premešamo v homogeno maso in z njo obložimo dno pekača. Pekač z maso postavimo v hladilnik, da se strdi.

LIMONINA KREMA

Potrebujemo: 300 g navadnega grškega jogurta, 1 vrečka želirnega sredstva z agarjem, 1 večjo ali 2 manjši bio limoni, 1 limonin sladkor, 30 g sladkorja ali sladila sukrin, 300 ml sladke smetane

Agar pripravimo po navodilih iz vrečke. V grški jogurt nastrgamo limonino lupinico. Limono ožamemo in zmešamo s sladkorjem. Dodamo agar in zavremo. Sladko smetano stepemo in dodamo v ohlajeno mešanico limoninega soka. Vse skupaj nato primešamo v grški jogurt. Tekočo masa prelijemo čez piškote in pustimo v hladilniku vsaj 4 ure.

JAGODNA KREMA

Potrebujemo: 300 g navadnega grškega jogurta, 1 vrečko želirnega sredstva z agarjem, 300 g zazmrznjenih jagod, 150 g bele čokolade, 300 ml sladke smetane

Jagode segrejemo in zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo agar, ki smo ga pripravili po navodilih iz vrečke. Počakamo, da se ohladi. Stopimo belo čokolado in počakamo, da se ohladi. Stepemo smetano, ji vmešamo grški jogurt, stopljeno belo čokolado in jagode ter prelijemo čez torto. Čez noč postavimo v hladilnik.

Tako pripravljeno torto okrasimo še s svežim sadjem in naša zabava se lahko prične!

Dober tek.

 1,062 total views,  1 views today