Izberemo raviole. Dietetik priporoča tiste s skuto in špinačo ali polnozrnate. V kozici zavremo vodo in raviole skuhamo po navodilih iz vrečke. V obroku lahko seveda uporabimo tudi druge testenine. Med tem, ko se ravioli kuhajo pripravimo omako.

Na olivnem olju popečemo čebulo in dodamo por narezan na tanke kolobarčke. Ko spusti vodo dodamo na kocke narezan piščančji file. Rahlo posolimo in popopramo. Namesto piščančjega fileja lahko izberemo tudi puranjega, če pa smo v stiski s časom in bi radi obrok imeli kuhan v le nekaj minutah, izberemo pusta piščančja prsa, kuhan ali pečen pršut oz. šunko. Izberemo lahko tudi dimljenega lososa, tunino ali skušo

Ko meso zlato porumeni dodamo rastlinsko omako. Lahko je riževa, ovsena, prosena, sojina … Dodamo lahko tudi kislo smetano (izberemo »light«) ali smetano za kuhanje.

Začinimo po okusu. Zraven se prileže drobnjak, koperc in česen v prahu, izberemo pa seveda lahko katerokoli začimbe.

Raviole z zajemalko za testenine prenesemo v ponev, kjer pripravljamo omako. Premešamo in ugasnemo ogenj, pustimo stati minuto ali dve in postrežemo z mešanico naribanega parmezana in peteršilja.

K obroku se prileže solata rdeče barve. 🙂 Rdeča pesa ali paradižnik z malce olivnega olja sta na primer odlični izbiri.

 726 total views,  2 views today

Deli