Ena izmed super izbir za zajtrk so jajčni muffini. Vse lahko pripravimo že večer prej in zjutraj zelenjavo le še zalijemo z jajčkom ter postavimo v pečico. Medtem ko se pečejo, uredimo jutranjo rutino. Topel, okusen, hranilen in nasiten zajtrk pa se pripravi kar sam od sebe.

Narežemo zelenjavo po okusu. Uporabimo lahko karkoli – gobice, paradižnik, papriko, jajčevec, špinačo, blitvo, por, tudi olive … Upoštevajmo, da uporabimo okoli 100 g zelenjave na osebo. Lahko jo tudi hitro prepečemo na olivnem olju, da spusti vodo in postane mehka.

Za 6 muffinov zmešamo dve jajci. Rahlo posolimo ter popopramo oz. dodamo začimbe po okusu (origano, česen v prahu …). Nato vmešamo zraven še pripravljeno zelenjavo. Vse skupaj prelijemo v pekač za muffine, ki smo ga predhodno naoljili. Dodamo še 30 g manj mastnega sira npr. Šmarskega roka. Salama, sir in vsi ostali dodatki so precej kalorični, tako da za nekoga, ki želi hujšati, predstavljajo prej izjemo, kot pravilo.

Pečico ogrejemo na 180 °C in pečemo od 12 do 15 minut. Pustimo v pladnju še nekaj minut in nato vzamemo ven. Pojemo lahko takoj ali pustimo v hladilniku do 3 dni.

V primeru, da sledimo zgornjim količinam, nam en muffin prinese okoli 55 kcal in 5 g beljakovin, vseh šest muffinov pa 330 kcal in 30 g beljakovin, kar obrok naredi odlično beljakovinsko bogat. Za piko na i mu dodamo še malce kruha in naš zajtrk bo dovolj nasiten, da nas bo pripeljal čez dopoldanske obveznosti. Če imamo muffine za malico, pa kruh lahko tudi izpustimo.