Sem Katja Simić, plesna učiteljica, dietetičarka, plesalka, bivša tekmovalka hip hopa, zraven pa tudi rekreativna športnica, vedno pripravljena na zabavo in druženje, po nazoru večna realistka in po novem ponosna lastnica in ustvarjalka spletne strani, na kateri se nahajate. V času postavljanja spletne strani in pripravljanja prispevkov sem se čedalje bolj zavedala, da sem predvsem pedagoginja. Nekdo, čigar poslanstvo je poučevanje in usmerjanje ljudi, bodisi v plesu bodisi v dietetiki.

Ta stran je tako namenjena vsem, ki bi se radi zdravega načina prehranjevanja naučili in ga razumeli. Pretirane pozornosti ostalim podobnim spletnim stranem ne namenjam, čeprav mi je okolica svetovala, naj preverim, kaj počne konkurenca. Sama raje sledim svojim načelom, saj vam želim svoje trudoma pridobljeno znanje predstaviti na sebi lasten in vam razumljiv način, v katerem ni prostora za bližnjice. Moj cilj namreč ni zgolj ponujanje nasvetov za hujšanje in pridobivanje idealne postave, ki jih je že preveč in se jih je težko držati zaradi zahtevnosti in neupoštevanja potreb in stanj vsakega posameznika. Zaradi današnjega načina življenja večinoma nimamo možnosti 24 ur nameniti sebi, si pripravljati idealnih obrokov stehtanih na gram natančno, telovaditi, regenerirati telo in hoditi na masažo in nato vse ponavljati dan za dnem, tedne za tednom, mesece za meseci, leta za leti.

Nemogoče se je primerjati s tistimi, katerih življenja so podrejena izgledu in težko bomo s svojim življenjskim stilom dosegali drugim primerljive rezultate. Preveč bi nas utrudilo. Zato sem ustvarila spletno stran, s pomočjo katere želim ozavestiti bralce o odgovornosti do svojega telesa, ki se lahko začne iz različnih vzgibov: izgleda, zdravja, dobrega počutja, športnega rezultata ali drugega motiva, ki nas vodi pri izbiranju dnevne prehrane. Ta se mora prilagoditi našemu dnevnemu ritmu in življenjskemu stilu. Poslušati nasvete soseda ultramaratonca, ki vsak dan preteče mali maraton, medtem ko mi sedimo za računalnikom v službi in kopirati njegov jedilnik na svoj krožnik, je milo rečeno neodgovorno.

Vsem obiskovalcem spletne strani torej namenjam veliko dobrodošlico. K branju vabim vse, ki bi radi obnovili ali pridobili znanje o prehrani ⎼ takšni, ki jo je treba načrtovati, tisti, ki zraste na vrtu in jo ponuja naše okolje, tisti, ki jo je treba pripraviti, prežvečiti in ne nazadnje v njej uživati.

Pa lep in predvsem vesel december!

Katja