Pripravite mesno juho. Izberite kvaliteten kos govedine s kostjo (ali kako drugo meso), ga dobro umijte, položite v globoko posodo, dolijte hladno vodo in kuhajte. Dolžina kuhanja je odvisna od izbranega mesa.

Krompir operite, olupite in narežite na kocke, ki jih dodajte v skuhano mesno juho. Ko je krompir kuhan, dodajte vsemu skupaj še na tanko narezano sveže zelje. Razmerja so nekje pol kg mesa, 3 srednje veliki krompirji in ena manjša zeljnata glava.

Na zmernem ognju kuhajte še dodatnih 5 do 7 minut.

Na majhne koščke narežite rdečo peso in jo podušite v namaščeni ponvi nekje 10 minut. Da bo pesa obdržala barvo, dodajte malo kisa ali limoninega soka. Ko je pesa pripravljena, jo odstranite iz ponve in ne njej do zlatega popražite na drobno narezano čebulo in nariban korenček. Ko sta popražena, dodajte v ponev še paradižnikovo mezgo in narezan paradižnik, papriko in lovorjev list. Pokrijte in na malem ognju dušite nekje 10 minut. Količine so odvisne od tega kako gost boršč želite. 

Vse skupaj nato preložite v posodo z juho. V posodo dodamo še drobno narezan česen in peteršilj. Dobro premešamo in kuhamo 3 minute.

Pripravljen ruski boršč odstranimo iz štedilnika in pustimo v pokriti posodi, da počiva nekaj minut.

Postrežemo v globokih krožnikih, dodamo kislo smetano in potresemo s peteršiljem in koprcem.

 1,099 total views,  1 views today