Sestavine za 10 piškotov:
– 1 banana
– 1/2 skodelice ovsenih kosmičev (cca. 60 g)
– 1 žlička arašidovega masla (po okusu)
ali
– 1/4 skodelice mletih mandljev
– kokosovi/mandljevi listi

Postopek:
1. Banano z vilicami dobro zmečkamo.
2. Dodamo ovsene kosmiče, arašidovo maslo ali mlete mandlje, ter zmešamo.
3. Maso z žličko oblikujemo v poljubno velike kupčke, ki jih damo na peki papir.
4. Po vrhu lahko piškote okrasimo z mandljevimi ali kokosovimi listi.
5. Pečemo v ogreti pečici 15 minut na 170 stopinj.

 

Katja Hercog

Vsebine “Kako porabiti …”  so v okviru praktičnega usposabljanja za študente Prehranskega svetovanja – dietetike UP FVZ pripravile Katja Hercog, Katarina Kravanja in Tina Tavčar, uredila pa Katja in Vasko. Bodoče dietetičarke so pripravile nabor idej za koristno uporabo vseh živil, ki nam pogosto ostajajo in se jih zavrže. Več …