Današnji recept je primeren za takrat, ko želiš v svoj vsakdan vnesti malo okusne dinamike. Ali pa, če želiš nekoga očarati.

Operi špinačo in jagode. Odreži jim pecelj in jih nareži na manjše koščke. Olupi in nareži tudi šalotko ali čebulo. Izbira je odvisna od tega, kako močan okus želiš. Pri šalotki bo blažji, pri čebuli pa bolj "šarf".

Izberi skledo. Vanjo vlij kis - lahko balzamični ali sveže iztisnjeno limono. Dodaj olje. Prileže se ekstra deviško olivno olje, Dietetik priporoča pa prisega na bučnega. Je babica le bila štajerka in imamo to v krvi. 🙂

Dodaj še malce soli in popra. Ostalih okusov ni potrebno dodajati, saj jih prinese pestrost uporabljenih sestavin. Zmešaj.

Čez potresi čebulo oz. šalotko in pomešaj. Nato dodaj špinačo, narezane jagode, orehova jedrca in na koščke narezan feta sir. Zmešaj.

Lepo pripravi mizo in pogrinjek, saj jemo tudi z očmi.

Dober tek ti želi Dietetik priporoča.