Zelo okusna juha iz sezonskih sestavin. Iz tega lonca smo pojedli 5 porcij.

Sestavine:
2,5 dag masla ali druge maščobe
40 dag pora
10 dag paradižnika
7 dag korenja
3 stroki česna
1 l zelenjavne jušne osnove
1 dl belega vina (suho, polsuho)
črn poper
svež peteršilj

1. Pristavimo in zavremo domačo zelenjavno jušno osnovo oz. vodo za kupljeno. Ko zavre, vmešamo jušno osnovo.

2. Na maslu pražimo na kocke narezan paradižnik in na drobno naribano korenje toliko časa, da tekočina izpari.

3. Dodamo na kolobarje narezan por in sesekljan česen, solimo in popopramo, dodamo še sesekljan peteršilj in zalijemo z zelenjavno osnovo in vinom. (Če uporabljaš kupljeno zelenjavno osnovo, lahko sol izpustiš, saj so običajno dovolj slane že same.)

4. Kuhamo približno 15 minut.

5. Postrežemo posuto s svežim peteršiljem. Za okus in nekaj dodatne teksture lahko dodamo tudi žličko zmletih lanenih semen ali pražena bučna semena.

Pa dober tek!
Vasko