Piščančje meso narežemo na manjše koščke, solimo in popramo. Popečemo ga na olivnem olju in odstranimo iz ponve, ko je pečeno.

Čebulo olupimo in nasekljamo ter jo popražimo na ponvi v kateri smo spekli tudi meso. Po potrebi dodamo še malenkost olja. Čebuli dodamo še nerazen češnjev paraižnik in na rezance narezano papriko ter bučko. Solimo in popramo po okusu. Ko zelenjava spusti vodo v ponev dodamo nazaj meso in zalijemo s smetano (lahko rastlinsko smetano, kislo smetano ali smetano za kuhanje).  Začinimo po okusu, prevremo in kuhamo nekje 5 minut.

Riževe rezance skuhamo po navodilih iz vrečke. Ko so skuhani jih dodamo v ponev in zmešamo.

Za dodaten okus lahko krožnike po dnu namažemo z arašidovim maslom in nanje naložimo vroče pripravljene rezance z omako. Arašidovo maslo bo poleg okusa seveda prineslo tudi nekaj kalorij, kar moramo vzeti v račun. 🙂