#TVU2018: Delavnica zdrave prehrane: Ohranjanje vitalnosti v zrelem obdobju

13. 6. 2018, 9:00 – 12:00, ČS Rožnik, Viška cesta 38, 1000 Ljubljana

 

Telo se z leti spreminja in z njim tudi njegove potrebe. Podučite se kakšna prehrana je primerna za ohranjanje vitalnosti v zrelem obdobju. Spoznajte konkretne in uporabne nasvete za pripravo jedilnika za osebo v zrelih letih ter nasvete, kako spremembe tudi izpeljati v praksi.

 

Delavnico bo vodila Katja Simić, diplomirana dietetičarka in ustanoviteljica Dietetik priporoča, sicer dolgoletna plesna pedagoginja in znana predavateljica o zdravi prehrani. Katja verjame, da zdrav človek lahko vse prehranske potrebe pridobi iz prave hrane in živi brez dragih dodatkov, ter da superživila lahko najdemo tudi v lastnem okolju, ne da so prepotovala pol sveta! Kot prehranska strokovnjakinja v prvi sezoni The Biggest Loser Slovenija je pojma zdrave prehrane in dietetike skozi televizijske zaslone pripeljala v vsak slovenski dom, zdaj pa se lahko od nje učite v živo!

 

Z njo se bomo pogovarjali o primerni hrani za ohranjanje vitalnosti, dotaknili se bomo še področij kot so kaj je zdrava (pre)hrana, pomembna hranila v zrelem obdobju, pogoste zdravstvene tegobe in kako jih omiliti s pravilno prehrano (izguba okusa, disfagija, holesterol, sladkorna bolezen, izguba občutka za žejo, …), različne načine priprave hrane in njihov vpliv na ohranjanje zdravja, pripravili in pojedli pa bomo tudi nekaj primerov okusnih malic.

Vabljeni!

 

Udeležba je brezplačna.

Obvezne prijave na 068 632 291 ali info@dietetik-priporoca.si.